Friday , May 25 2018
Loading...
Loading...

5 hipoteza se çfarë pritet të ndodhë pas vrasjes së ambasadorit rus

Pas vrasjes së ambasadorit rus në Turqi, Andrey Karlov, janë ngritur shumë pyetje në lidhje me atë që do të ndodhë në të ardhmen.

Mediat britanike kanë analizuar situatën para dhe pas ngjarjeve tragjike në Ankara, ku një 22-vjeçar i identifikuar si Mevlut Altinas Mert, i cili ishte pjesë e policisë turke vrau kreun e diplomacisë ruse në Turqi.

British prestigjioz ‘Foreignpolicy’ kanë ngritur 5 hipoteza se çfarë pritet të ndodhë në të ardhmen e marrëdhënieve mes dy vendeve, Turqi dhe Rusi:

-Hakerat rusë, Sulm në Turqi

Sipas ‘Foreignpolicy’, duke iu referuar materialeve të bëra publike nga Wikileaks, hakerat rusë kanë vënë në qendër të sulmeve të tyre kibernetike agjencitë turke.

Marrëdhëniet  midis Rusisë dhe Turqisë mund të përkeqësohen përsëri

Marrëdhëniet ruso-turke u panë si të lehtësuara muajt e fundit, por ngjarja e fundit mund t’i përkeqësojë përsëri, e cila mund të sjellë një fund të bashkëpunimit ekonomik mes dy vendeve dhe duke përkeqësuar ekonominë turke.

-Vrasja Të përdoret për të çuar më tej represionit në të dy vendet

Sipas analizave të fundit, ai ka thënë se vrasja e Andrey Karlov të përdoret për të justifikuar represionin në familje dhe dhunën në të dy vendet si Rusia dhe Turqia. Pas këtij akti, dhuna ndaj kundërshtarëve politikë do të justifikuar dhe legjitimuar vrasjet Erdogan dhe arrestime në emër të drejtësisë.

-Përfundon armëpushimi në Aleppo 

Analistët besojnë se pas armëpushimit në Aleppo kërcënuar ngjarje hënë. Sipas tyre, tani Rusia dhe Turqia do të vazhdojnë luftën e tyre jashtë kufijve, dhe viktima do të jenë qytetarë sirianë përsëri.

Rusiado të luajë kartën kurde

Duke pasur parasysh se Turqia është pjesë e NATO-s dhe duke i hapur Turqia do të luftojë shumë kundërshtarë, atëherë Rusia do të rrisë presionin brenda Turqisë duke mbështetur rebelët kurdë.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.