Friday , May 25 2018
Loading...
Loading...

Riprogramoni trurin në 10 sekonda dhe do të jeni më të lumtur.

Sipas psikologes Rick Hanson, gjatë testimeve që ajo ka kryer tregon që, truri i njeriut me kalimin e viteve është në gjendje që, më shumë të memorizojë eksperiencat e këqija që njeriu ka kaluar gjatë jetës së tij sesa ato të mirat.

Në një farë mënyre truri i njeriut, duke u rrahur me këto eksperienca ka nxjerrë dhe “leksione”sesi të reagojë në siuata të tilla kur ato përsëriten, duke lënë mënjanë kujtimet dhe çastet e bukura që ka kaluar njeriu, jo se eventet e bukura të njeriut harrohen më shumë kurse ato të këqija përsëriten më shpesh. Por si bëhet që të kesh një tru më të lumtur dhë më të shëndoshë???.EL

Mjafton që çdo dite të shkëputësh vëmendjen nga gjërat e kaluara jo të mira për 10 deri 30 sekonda, duke u ushtruar në këtë mënyrë, bëhet e mundur që truri të ketë më shumë mundësi të përqëndrohet në eksperiencat e bukura, duke harruar ato eksperienca të këqija që kanë ndodhur…

Perfitimet që dalin falë falë këtij testi të kryer, do të jenë  si; relax qetësi  shpirtërore dhe jetë më aktive.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.